HUONEET


Koe Tampereen parhaat huonepakopelit
IDMANIN PIILOPIRTTI

Hämeenkyrön metsistä on löytynyt salaperäinen mökki, jossa Suomen Yhdyspankin Tampereen konttorin entisen johtajan Nils Idmanin huhutaan viettäneen paljon aikaa vankilasta vapauduttuaan. Idman tuli tunnetuksi Pohjoismaiden rikoshistorian suurimmasta petoksesta: konttorijohtaja kavalsi vuosien 1902-1912 aikana summan, joka vastasi peräti kymmenesosaa silloisen Suomen suurruhtinaskunnan budjetista – suoraan nykyrahaksi muutettuna kymmeniä miljoonia euroja. Lienee sanomattakin selvää, että tapaus vavisutti koko Suomea ja varsinkin Tamperetta, ja huhu kertoo, että suuria summia olisi edelleenkin kadoksissa.

Nyt sinä ja tiimisi olette saaneet ainutkertaisen mahdollisuuden päästä tutkimaan Idmanin piilopirtiksikin kutsuttua mökkiä Hämeenkyrön metsiin vielä viimeisen kerran. Mitä ihmettä ihmettä Idman puuhasi vankilasta vapauduttuaan? Mitä kadonneille rahoille oikein tapahtui? Sukella sisään tunnelmalliseen Idmanin piilopirttiin ja unohdu salaperäiseen petostarinaan – pystyttekö te selvittämään suomalaisia vuosikymmeniä askarruttaneen arvoituksen, ennen kuin mökki tuhotaan?

Idmanin piilopirtin voit pelata joko tavallisena tai haastepelinä.

Getaway Tampere room escape - Idmanin Piilopirtti

Oletko valmis haasteeseen?
Varaa peli

Manserock

Getaway Tampere room escape - Manserock

Oletko valmis haasteeseen?
Varaa peli

Raipe on nousevan tamperelaisen rock-kokoonpanon Dööti Poissin solisti ja ihailua niittävä supertähti, joka tunnetaan rokkikukoille tyypillisestä elämäntyylistään: fanit pyörtyvät ympärillä ja naiset ja väkevät maistuu. Viime aikoina Raipe on kuitenkin alkanut käyttäytyä oudosti. Ennen bändille niin omistautunut, eläväinen ja railakas kultakurkku on tehnyt parit oharit treenien aikaan, ollut poissaoleva ja sanoituksetkin ovat olleet hieman omituisia. Naiset ja iloliemi eivät ole maistuneet rocktähdelle ominaiseen tapaan.

Viime lauantaina bändi heitti huikaisevan keikan kotiyleisölleen. Keikan jälkeen Raipe ei kuitenkaan saapunut bändin perinteisiin jatkobileisiin vaan katosi teille tietämättömille. Miestä ei ole näkynyt sen koommin ja bändin pojat ovat huolissaan. Sinun ja tiimisi tehtävänä on astua sisään Dööti Poissin rokkikukkomaailmaa henkivään treenikämppään. Pystyttekö te auttamaan yhtyeen poikia selvittämään, mitä Raipelle on oikein tapahtunut, sillä show must go on?

Huom! Pakohuone sisältää hurttia rock-henkistä huumoria, joten sitä ei suositella alle 15-vuotiaille.

Manserockin voit pelata joko tavallisena tai haastepelinä.


Salakapakka

Tunnin kuluttua on alkamassa Tampereen kaupunginvaltuuston kokous, jossa päätetään kaupungin tulevaisuuteen merkittävästi vaikuttavasta asiasta. Turkulaiset ovat laittaneet alulle vetoomuksen, joka liittyy erääseen tärkeään ja tunnettuun tamperelaiseen kulttuuriperintöön.  Päätöstä ollaan tekemässä kuitenkin väärin perustein, sillä valtuustolle ei ole toimitettu kaikkia asiaan liittyviä asiakirjoja.

Yksi oljenkorsi on kuitenkin vielä käyttämättä. Olette saaneet nimettömän vinkin paikasta, jossa kaupungin päättäjät ja isot vaikuttajat ovat vuosien varrella tehneet päätöksiä suojassa valtaväestön katseilta –  hieman arveluttavinkin keinoin. Asian ollessa liian arkaluontoinen annettavaksi poliisille, päästää kaupungintalon vahtimestari pormestarin pyynnöstä teidät sisään tähän salaperäiseen päätösten kehtoon, joka huhuissa tunnetaan Salakapakkana… Ehdittekö pelastamaan kaupungin arvokkaan tulevaisuuden ja lähettämään ratkaisevan asiakirjan ajoissa pormestarille?

Huom! Salakapakka on Getawayn haastavin pakohuone, joten suosittelemme, että olette pelanneet ainakin yhden huonepakopelin ennen tätä pakohuonetta. 

Getaway Tampere room escape - Salakapakka

Oletko valmis haasteeseen?
Varaa peli

Näsinneula

Getaway Tampere room escape - Näsinneula

Oletko valmis haasteeseen?
Varaa peli

Ensimmäisenä Suomessa: Näsinneula on suunniteltu ja toteutetty yhdessä Tampereen mensalaisten kanssa!

Tiesitkö, että Tampereen sydämeksikin tituleeratun Näsinneulan tornin huippu kurkottaa jopa 168 metrin korkeuteen?Särkänniemen yhteydessä sijaitseva, selvästi Tampereen tunnetuin maamerkki kerää kävijoitä vuodesta toiseen, eikä ihme – onhan sen näköalatasanteelta levittäytyvä näkymä vailla vertaa.

Postiluukku kolahtaa ja tuo tullessaan kutsun juhlaan, joka järjestetään Näsinneulan huipulla. Kutsu on kuitenkin kovin epämääräinen, vaikka maalaakin houkuttelevan kuvan kauniisti pukeutuneista ihmisistä, ykkösluokan ruoat ja juomasta sekä tanssista ja hauskanpidosta. Rohkaisettekin mielenne ja päätätte vastata kutsuun kaikesta huolimatta myöntävästi.

Saavutte juhlapaikalle Näsinneulaan, luovutatte kutsunne ovimiehelle ja astutte sisään. Jokin tuntuu kuitenkin olevan hieman pielessä. Mistä ihmeestä on kyse? Astukaa sisään seikkailuun, joka vie mukanaan!

Varauskalenteri