MISTÄ ON KYSE?

Mikä on escape room?


Escape room tarkoittaa pakohuonepeliä, jossa 2-6 hengen pelaajatiimillä on 60 minuuttia aikaa ratkoa kaikki huoneessa olevat pulmat vihjeitä ja erilaisia tavaroita hyödyntäen sekä samalla selvittää huoneen tarinaan liittyvä mysteeri.

Pakohuoneessa avainasemassa ovat tiimityöskentely, yhteen hiileen puhaltaminen, ongelmanratkaisutaidot sekä ryhmän sisäinen kommunikointi.

Pakohuone on todellinen irtiotto arjesta, sillä pelin aikana ei tule taatusti mietittyä mitään muuta kuin käsillä olevaa tehtävää. Ratkaistun pulman tuoma onnistumisen tunne on ainutlaatuisen riemastuttava ja varoitammekin – tähän puuhaan on helppoa jäädä koukkuun!

Miksi Getaway?


Getaway Room Escape on manselainen pakopeliyritys, joka tarjoaa pakohuoneita paitsi henkilöasiakkaille, myös isommille ryhmille. Viihtyisässä pakopelikeskuksessamme voi pelata jopa 36 pakenijaa samaan aikaan, joten pelimme sopivat mitä parhaimmin erilaisten tyky-päivien, pikkujoulujen, polttareiden, synttäreiden ja vastaavien tilaisuuksien ohjelmaksi.

Haluamme tarjota asiakkaillemme ainutlaatuisen elämyksen, joka alkaa jo ulko-ovesta sisään astuttaessa. Pakohuoneissamme olemme panostaneet tarinaan, miljööseen ja tunnelmaan. Pulmat suunnitellaan huolella monipuolisiksi ja oivaltaviksi ja huoneet testataan kunnolla ennen julkaisua. Jokainen huoneemme on omien pulmamestariemme kehittämä ja rakentama.

Meidän mielestämme onnistunut pakohuonekokemus perustuu paitsi mahtaviin huoneisiin, myös ensiluokkaiseen asiakaspalveluun. Siksi jokaisella pelillämme on oma ohjaajansa, joka varmistaa juuri teidän ryhmänne viihtyvyyden. Ohjaaja käy ennen peliä kanssanne peliohjeet, vastaa esiin nouseviin kysymyksiin, keskittyy juuri teidän peliinne, selittää pelin jälkeen mieltä askarruttavat asiat ja nappaa halutessanne teistä kuvan muistoksi.

Ehkä juuri edellä mainituista syistä olemme TripAdvisorissa sijalla yksi Tampereen Hauskanpito ja pelit -osiossa ja olemme ansainneet Facebookissa 4,9 tähteä viidestä yli 180:llä arvostelulla. Pakohuoneessa pelaaminen Getawaylla on paitsi viihdyttävää, myös aivonystyröitä hivelevää yhdessä tekemistä, josta riittää puhuttavaa vielä pitkäksi aikaa.

Usein kysytyt kysymykset


Mikä on haastepeli?
 • Haastepelissä tiiminne jaetaan kahteen joukkueeseen ja pääsette kisaamaan kahteen täysin samanlaiseen pakohuoneeseen paitsi aikaa, myös toisianne vastaan. Haastepelin voi pelata joko Manserock- tai Idmanin piilopirtti-pakopelihuoneissa. Haastepeli sopii seurueille, joiden pelaajamäärä on 4-12 henkilöä. Päihittääkö naisväki miehet? Kenellä kaveriporukasta leikkaa nopeimmin? Vai pääsekö nuoriso näyttämään vanhemmille, miten pulmia ratkaistaan?
Kuinka monta pelihuonetta Getaway Tampereen tiloista löytyy?
 • Tiloistamme löytyy kuusi pakohuonetta neljällä eri teemalla.
Kuinka monta pelaajaa peliin voi tulla?
 • Pakohuoneissamme tiimin koko voi olla 2–6 henkeä. Suositeltava ryhmäkoko pakohuoneeseen on 3–4 henkilöä, jolloin kaikki pääsevät kokemaan pelin parhaimmillaan.
 • Pakopelikeskuksessamme mahtuu pelaamaan 6 ryhmää samaan aikaan, eli huoneista mahtuu pakenemaan jopa 36 henkeä kerrallaan. Tätäkin isommat ryhmäpelit onnistuvat vallan mainiosti – tällöin voimme peluuttaa pelinne vaikkapa kahdessa vuorossa.
Kauanko peliin täytyy varata aikaa?
 • Pakopelissä tiimillänne on 60 minuuttia aikaa ratkaista kaikki pulmat ja selvittää huoneen tarina, mutta koko vierailuun kannattaa varata aikaa noin 1,5 tuntia. Paikalle tulee saapua noin 15–20 minuuttia ennen peliajan alkua, jotta ehdimme käydä pelin säännöt ja ohjeet kanssanne läpi ennen peliajan alkamista. Pelin jälkeen on kiva napata muutama valokuva muistoksi ja vastaamme mieltänne askarruttaviin kysymyksiin.
Miten peli maksetaan?
 • Maksu tapahtuu ennen pelin alkua.
 • Maksuvälineinä meillä käyvät käteinen, Visa, Visa Electron ja Mastercard, Edenred- ja Virike-tuotteet, Smartum-tuotteet (paitsi Liikuntaseteli), Eazybreak sekä ePassi.
Onnistuuko laskutus yritykselle?
 • Etukäteen sovittuna kyllä. Lasku voidaan toimittaa verkkolaskuna, PDF:nä tai postitse. Laskutusta varten tarvitsemme yrityksen virallisen nimen, Y-tunnuksen, laskutusosoitteen ja mahdollisen viitteen. Laskutus tapahtuu pelin jälkeen toteutuneen pelaajamäärän mukaan.
Onko huoneisiin ikärajaa?
 • Alle 15-vuotiaat pelaajat voivat pelata kaikkia huoneitamme aikuisen seurassa, mutta suosittelemme lasten kanssa pelatessa pakohuoneeksi Idmanin piilopirttiä. Piilopirtti-pakohuone on ollut suosittu huone lasten kanssa pelatessa – historiallinen tunnelma ja jännittävä ympäristö tarjoavat mitä mahtavimman huonepakopelikokemuksen koko perheelle.
 • Manserock-huoneellamme on 15-vuoden suositusikäraja, sillä huone saattaa sisältää hieman alatyylistä huumoria ja aikuisempaan väestöön vetoavaa rekvisiittaa. Toki nuoremmat pääsevät tarvittaessa huoneeseen mukaan aikuisen seurassa, vanhempien oman harkinnan mukaan.
Saako peliin tuoda alkoholia?
 • Alkoholijuomien vieminen itse huoneisiin on kiellettyä ja liian päihtyneitä pelaajia emme päästä huoneisiin. Ymmärrämme kuitenkin, että ystävien illanviettoon saattaa kuulua kalja jos toinenkin, joten sen aiheuttamaa iloista fiilistä emme katso pahalla.

MITEN PELATAAN?


 • ENNEN PELIÄ

  Saapukaa paikalle noin 15 minuuttia ennen peliajan alkua – isommat ryhmät mieluiten aikaisemminkin. Ennen peliä käymme peliohjeet läpi ja voitte käydä tarvittaessa vessassa. Olettehan ajoissa – myöhästymiset joudumme vähentämään peliajastanne, jotta seuraavat pelaajat pääsevät omaan peliinsä ajoissa.

 • PAIKAN PÄÄLLÄ

  Huoneisiin mennään ilman kenkiä. Kaikki henkilökohtaiset tavarat tulee jättää huoneen ulkopuolelle – tiloissamme on tätä varten järjestettyä, lukollista säilytystilaa. Huoneissa on kaikki mitä tulette tarvitsemaan läpi pääsemiseksi eikä huoneiden ratkominen edellytä yleistietoa.

 • PELI

  Itse huonepakopelissä teillä on 60 minuuttia aikaa paeta huoneesta yhtenä ryhmänä erilaisia pulmia ja tehtäviä ratkoen. Pakenemiseen ei tarvita fyysistä voimaa tai ketteryyttä, vaan huoneen tehtävät mittaavat nokkeluutta ja tiimityötaitoja. Oma peliohjaajanne seuraa teitä videovalvonnan kautta ja antaa tarvittaessa vihjeitä etenemiseen.

 • TERVETULOA UUDESTAAN!

  Huonepakopelin päätteeksi peliohjaaja vastaa vielä mieltä askarruttaviin kysymyksiin ja voimme halutessanne napata teistä pari valokuvaa itsellenne muistoksi ja sosiaalisessa mediassa jaettavaksi. Kuulemme mielellämme teiltä myös palautetta kokemuksestanne, jotta voimme kehittää toimintaamme!

Getaway Tampere room escape säännöt

Säännöt


   • Ethän kiipeile pakohuoneessa, kaikki löytyy käden ulottuvilta.
   • Isoja huonekaluja ei tarvitse siirrellä, niiden alta tai takaa ei löydy mitään pelin kannalta olennaista.
   • Voiman käyttö on täysin kielletty. Room escape on aivopeliä.
   • Puhelin kannattaa jättää pakohuoneen ulkopuolelle – et tee huoneessa sillä mitään, sillä kaikki mitä tulet tarvitsemaan pelissä edetäksesi löytyy kyllä huoneesta.
   • Valokuvien ottaminen pakohuoneessa on kielletty.
   • On ensiarvoisen tärkeää, että tutkitte pakohuoneen huolella ja löydätte sieltä kaiken etenemiseen tarvittavan. Olkaa siis huomiokykyisiä ja huolellisia.
   • Kaikista tärkeintä on tiimin välinen kommunikointi. Puhukaa siis ääneen kaikki ajatuksenne: mitä olette löytäneet, mikä teidän mielestänne on ratkaisu, miten asioita voisi yhdistellä. Avain pakoon on tiimityö. Jos joku tehtävä ei ratkea heti, älä lannistu: ota kaveri mukaan miettimään ja kokeilkaa yhdessä uudestaan.
   • Yhdistelkää! Jos joku asia ei toimi heti, se ei ole välttämättä turha, vaan voi olla tarpeellinen vähän myöhemmin.
   • Yksi avain avaa aina yhden lukon. Huoneissa ei tule vastaan yleisavaimia, joilla saatte monta lukkoa auki. Työkaluja voidaan käyttää useampaan kertaan.
   • Mikään huoneessa ei ole arvailun varassa, vaan kaikkeen löytyy logiikka.
   • Meidän pakohuoneissamme ei ole merkitystä sillä, missä asiat sijaitsevat alunperin. Saatte siis liikutella tavaroita vapaasti.