Pakohuone FAQ ja info

Mikä on pakohuone?

Pakohuone on fyysinen tila, johon on rakennettu peli, jossa 2-6 hengen pelaajatiimillä on 60-90 minuuttia aikaa ratkoa kaikki huoneessa olevat pulmat vihjeitä ja erilaisia tavaroita hyödyntäen sekä samalla selvittää huoneen tarinaan liittyvä mysteeri.

Pakohuoneessa avainasemassa ovat tiimityöskentely, yhteen hiileen puhaltaminen, ongelmanratkaisutaidot sekä ryhmän sisäinen kommunikointi.

Pakohuone on todellinen irtiotto arjesta, sillä pelin aikana ei tule taatusti mietittyä mitään muuta kuin käsillä olevaa tehtävää. Ratkaistun pulman tuoma onnistumisen tunne on ainutlaatuisen riemastuttava ja varoitammekin – tähän puuhaan on helppo jäädä koukkuun!

Miksi valita Getaway?

 Getaway Room Escape on manselainen pakopeliyritys, jonka valikoimasta löytyy pakohuoneita kaikenlaisille pelaajille: olit sitten ensikertalainen tai konkari ja pelasit sitten työporukan, ystävien tai perheen pienimpien kanssa, meiltä löytyy teille varmasti sopiva peli. Viihtyisässä Åkerlundinkadun pakopelikeskuksessamme voi pelata jopa 36 pakenijaa samaan aikaan, joten pelimme sopivat mitä parhaimmin erilaisten tyky-päivien, pikkujoulujen, polttareiden, synttäreiden ja vastaavien tilaisuuksien ohjelmaksi. Satamakadun toimipisteestämme löydät Tampereen ainoan 90 minuutin pakohuonepelin, Teatterin Tähden. Vellamonkadun toimipisteestämme löydät kaksi uusinta pakohuonettamme; Finlaysonin sähkövalon ja Salakuljettajat. 

Haluamme tarjota asiakkaillemme ainutlaatuisen elämyksen, joka alkaa jo ulko-ovesta sisään astuttaessa. Pakohuoneissamme olemme panostaneet tarinaan, miljööseen ja tunnelmaan. Pulmat suunnitellaan huolella monipuolisiksi ja oivaltaviksi ja huoneet testataan kunnolla ennen julkaisua. Jokainen pakohuoneemme ja jokainen pulmamme on alusta loppuun omien pulmamestariemme kehittämä ja rakentama.

Mielestämme onnistunut pakohuonekokemus perustuu paitsi mahtaviin huoneisiin, myös ensiluokkaiseen asiakaspalveluun. Siksi jokaisella pelillä on oma ohjaajansa, joka varmistaa ryhmän viihtyvyyden. Ohjaaja käy ennen peliä kanssanne peliohjeet, vastaa esiin nouseviin kysymyksiin, keskittyy juuri teidän peliinne, selittää pelin jälkeen mieltä askarruttavat asiat ja nappaa halutessanne teistä kuvan muistoksi.

Ehkä juuri edellä mainituista syistä olemme sekä TripAdvisorissa, Facebookissa että Googlessa saaneet arvioita keskiarvolla 4,9/5. Pakohuoneessa pelaaminen Getawaylla on paitsi viihdyttävää, myös aivonystyröitä hivelevää yhdessä tekemistä, josta riittää puhuttavaa vielä pitkäksi aikaa.

Ilahduta tiimiäsi ja varaa peliaika pakohuoneeseen nyt.

Usein kysytyt kysymykset

Mikä on haastepeli?

Haastepelissä tiiminne jaetaan kahteen joukkueeseen ja pääsette kisaamaan kahteen täysin samanlaiseen pakohuoneeseen paitsi aikaa, myös toisianne vastaan.

Haastepelin voi pelata joko Manserock- tai Idmanin piilopirtti-pakopelihuoneissa. Haastepeli sopii seurueille, joiden pelaajamäärä on 4-12 henkilöä. Päihittääkö naisväki miehet? Kenellä kaveriporukasta leikkaa nopeimmin? Vai pääsekö nuoriso näyttämään vanhemmille, miten pulmia ratkaistaan?

Varaa haastepeli siirtymällä varauskalenteriin tästä.

Kuinka monta pakohuonetta Getaway Tampereen tiloista löytyy?

Åkerlundinkadun toimipisteestämme löydät kuusi pakohuonetta neljällä eri teemalla. Manserock ja Piilopirtti -pakohuoneita löytyy kaksi kappaletta kutakin ja Näsinneula ja Salakapakka -pakohuoneita yksi kappale kutakin.

Satamakadun toimipisteessämme on yksi 90 minuutin mittainen pakohuone, Teatterin tähti.

Vellamonkadun toimipisteestämme löydät kaksi erilaista pakohuonetta; Finlaysonin sähkövalo ja Salakuljettajat.

Tutustu huoneiden tarinoihin ja lisätietoihin täällä.

Kuinka monta pelaajaa pakohuoneeseen voi tulla?

Pakohuoneissamme tiimin koko voi olla 2–6 henkeä. Suositeltava ryhmäkoko pakohuoneeseen on 3–4 henkilöä – tällöin kaikki pääsevät kokemaan pelin parhaimmillaan.

Åkerlundinkadun pakopelikeskuksessamme mahtuu pelaamaan kuusi ryhmää samaan aikaan, eli huoneista mahtuu pakenemaan samanaikaisesti jopa 36 pelaajaa. Tätäkin isommat ryhmäpelit onnistuvat vallan mainiosti – tällöin voimme peluuttaa pelinne vaikkapa kahdessa vuorossa.

Satamakadun toimipisteen pakohuoneeseen, Teatterin tähteen, mahtuu maksimissaan 6 pelaajaa kerrallaan.

Vellamonkadun kahteen pakohuoneeseen mahtuu yhteensä maksimissaan 11 pelaajaa. Finlaysonin sähkövaloon mahtuu max 6 pelaajaa ja Salakuljettajiin max 5 pelaajaa.

Minkä verran peliin tulee varata aikaa?

Åkerlundinkadun ja Vellamonkadun pakohuoneissamme tiimillänne on 60 minuuttia aikaa ratkaista kaikki pulmat ja selvittää huoneen tarina, mutta koko vierailuun kannattaa varata noin 1,5 tuntia. Paikalle tulee saapua 15 minuuttia ennen peliajan alkua, jotta ehdimme käydä pelin säännöt ja ohjeet kanssanne läpi. Pelin jälkeen on kiva napata muutama valokuva muistoksi ja vastaamme mieltänne askarruttaviin kysymyksiin.

Satamakadun pakohuoneessamme peliaikaa on 90 minuuttia. Satamakadulle pelaamaan tullessa kannattaa vierailuun varata noin 2 tuntia.

Mitkä pakohuoneet sopivat parhaiten lasten kanssa pelattavaksi?

Lasten kanssa pelattavaksi sopivat parhaiten Idmanin Piilopirtti, Näsinneula, Salakuljettajat ja Teatterin tähti.

Jos lapset pelaavat ensimmäistä kertaa aikuisten kanssa, on Idmanin Piilopirtti paras vaihtoehto – jännittävä ympäristö, lukot ja vihjeiden etsiminen tarjoavat mitä mahtavimman ensikokemuksen koko perheelle.

Jos pelejä on jo muutama takana suosittelemme Näsinneulaa ja Salakuljettajia. Jos olette käyneet lasten kanssa enemmänkin pelaamassa, on Teatterin tähti oivallinen vaihtoehto. Teatterin tähti on hyvin sähköinen, lukoton ja immersiivinen peli ja tarjoaa kokeneemmille pelaajille paljon ihasteltavaa.

Mitkä pakohuoneet soveltuvat parhaiten kahdestaan pelattavaksi?

Kaikki pakohuoneemme on mahdollista ratkoa kahdestaan ja monet kahden pelaajan tiimit ovatkin ne läpäisseet.

Suosittelemme valitsemaan pelin oman kokemustason ja vaikeusasteen mukaan. Jos olette aloittelijoita, suosittelemme Manserock- tai Idmanin Piilopirtti- pakohuonetta. Jos taas olette konkareita ja haluatte ehdottomasti haastetta, suosittelemme Finlaysonin sähkövalo ja Salakapakka-pakohuoneita.

Miten peli maksetaan?

Maksu tapahtuu pelaamaan saapuessa.

Maksuvälineinä meillä käyvät Visa, Visa Electron ja Mastercard sekä Edenred, Smartum, ja ePassi.

Huom: emme vastaanota käteistä.

Yritysten on mahdollista saada peli laskulle, kunhan asiasta sovitaan etukäteen kanssamme. Lisäämme laskulle laskutuslisän 6€. 

Onko huoneisiin ikärajaa?

Alle 15-vuotiaat pelaajat voivat pelata kaikkia huoneitamme aikuisen seurassa.

Manserock-huoneellamme on 15-vuoden suositusikäraja, sillä huone sisältää alatyylistä huumoria ja aikuisempaan väestöön vetoavaa rekvisiittaa. Toki nuoremmat pääsevät tarvittaessa huoneeseen mukaan aikuisen seurassa, vanhempien oman harkinnan mukaan.

Onnistuuko laskutus yritykselle?

Etukäteen sovittuna kyllä. Lasku voidaan toimittaa verkkolaskuna tai sähköpostitse. Laskutusta varten tarvitsemme yrityksen virallisen nimen, Y-tunnuksen, laskutusosoitteen ja mahdollisen viitteen. Laskutus tapahtuu pelin jälkeen toteutuneen pelaajamäärän mukaan.

Lisäämme laskulle 6€ laskutuslisän.

Voinko käyttää Getaway Hämeenlinnan lahjakorttia Tampereella?

Kaikkia lahjakorttejamme on mahdollista hyödyntää sekä Tampereella että Hämeenlinnassa. Jos siis olet saanut lahjaksi Getaway Hämeenlinnan lahjakortin, mutta haluaisitkin tulla Tampereelle pelaamaan, se onnistuu kyllä.

Lahjakortteja pääset ostamaan täältä.

Saako peliin tuoda alkoholia?

Alkoholijuomien vieminen itse huoneisiin on kiellettyä ja liian päihtyneitä pelaajia emme päästä huoneisiin. Ymmärrämme kuitenkin, että ystävien illanviettoon saattaa kuulua kalja jos toinenkin, joten sen aiheuttamaa iloista fiilistä emme katso pahalla.

Miten pelataan?

Saapukaa paikalle noin 15 minuuttia ennen peliajan alkua – isommat ryhmät mieluiten aikaisemminkin. Ennen peliä käymme peliohjeet läpi ja voitte käydä tarvittaessa vessassa. Olettehan ajoissa – myöhästymiset joudumme vähentämään peliajastanne, jotta seuraavat pelaajat pääsevät omaan peliinsä ajoissa.

Huoneisiin mennään ilman kenkiä. Kaikki henkilökohtaiset tavarat tulee jättää huoneen ulkopuolelle – tiloissamme on tätä varten järjestettyä, lukollista säilytystilaa. Huoneissa on kaikki mitä tulette tarvitsemaan pakenemiseen eikä huoneiden ratkominen edellytä yleistietoa.

Itse huonepakopelissä teillä on 60 minuuttia aikaa paeta huoneesta yhtenä ryhmänä erilaisia pulmia ja tehtäviä ratkoen. Pakenemiseen ei tarvita fyysistä voimaa tai ketteryyttä, vaan huoneen tehtävät mittaavat nokkeluutta ja tiimityötaitoja. Oma peliohjaajanne seuraa teitä videovalvonnan kautta ja antaa tarvittaessa vihjeitä etenemiseen.

Huonepakopelin päätteeksi peliohjaaja vastaa vielä mieltä askarruttaviin kysymyksiin ja voimme halutessanne napata teistä pari valokuvaa itsellenne muistoksi ja sosiaalisessa mediassa jaettavaksi. Kuulemme mielellämme teiltä myös palautetta kokemuksestanne, jotta voimme kehittää toimintaamme jatkuvasti!

Getaway Tampere room escape säännöt

Säännöt

  • Ethän kiipeile pakohuoneessa, kaikki löytyy käden ulottuvilta.
  • Voimankäyttö huoneessa on täysin kielletty.
  • Puhelin kannattaa jättää pakohuoneen ulkopuolelle – et tee huoneessa sillä mitään. Valokuvien ottaminen pakohuoneessa on kiellettyä.
  • On ensiarvoisen tärkeää, että tutkitte pakohuoneen huolella, jotta löydätte sieltä kaiken etenemiseen tarvittavan.
  • Kaikista tärkeintä on tiimin välinen kommunikointi. Puhukaa siis ääneen kaikki ajatuksenne: mitä olette löytäneet, mikä teidän mielestänne on ratkaisu, miten asioita voisi yhdistellä. Avain pakoon on tiimityö.
  • Yksi avain avaa aina yhden lukon, mutta työkaluja voidaan käyttää useampaankin kertaan.
  • Mikään huoneessa ei ole arvailun varassa, vaan kaikkeen löytyy aina logiikka.
  • Meidän pakohuoneissamme ei ole merkitystä sillä, missä asiat sijaitsevat alunperin. Saatte siis liikutella tavaroita vapaasti.