Mistä on kyse?

Mikä on escape room?

Escape room tarkoittaa pakohuonepeliä, jossa 2-6 hengen pelaajatiimillä on 60-90 minuuttia (pelistä riippuen) aikaa ratkoa kaikki huoneessa olevat pulmat vihjeitä ja erilaisia tavaroita hyödyntäen sekä samalla selvittää huoneen tarinaan liittyvä mysteeri.

Pakohuoneessa avainasemassa ovat tiimityöskentely, yhteen hiileen puhaltaminen, ongelmanratkaisutaidot sekä ryhmän sisäinen kommunikointi.

Pakohuone on todellinen irtiotto arjesta, sillä pelin aikana ei tule taatusti mietittyä mitään muuta kuin käsillä olevaa tehtävää. Ratkaistun pulman tuoma onnistumisen tunne on ainutlaatuisen riemastuttava ja varoitammekin – tähän puuhaan on helppo jäädä koukkuun!

Miksi Getaway?

Getaway Room Escape on manselainen pakopeliyritys, jonka valikoimasta löytyy pakohuoneita kaikenlaisille pelaajille: olit sitten ensikertalainen tai konkari ja pelasit sitten työporukan, ystävien tai perheen pienimpien kanssa, meiltä löytyy teille varmasti sopiva peli. Viihtyisässä Åkerlundinkadun pakopelikeskuksessamme voi pelata jopa 36 pakenijaa samaan aikaan, joten pelimme sopivat mitä parhaimmin erilaisten tyky-päivien, pikkujoulujen, polttareiden, synttäreiden ja vastaavien tilaisuuksien ohjelmaksi. Alkuvuodesta 2021 avautuvasta Satamakadun toimipisteestämme löydät uusimman Teatterin Tähti -pakohuoneemme, joka tarjoaa wow-efektejä 90 minuutin edestä! Uusi 1,5 tunnin pelimme tarjoaa tekemistä siis paatuneemmallekin pakopeliharrastajalle.

Haluamme tarjota asiakkaillemme ainutlaatuisen elämyksen, joka alkaa jo ulko-ovesta sisään astuttaessa. Pakohuoneissamme olemme panostaneet tarinaan, miljööseen ja tunnelmaan. Pulmat suunnitellaan huolella monipuolisiksi ja oivaltaviksi ja huoneet testataan kunnolla ennen julkaisua. Jokainen huoneemme on omien pulmamestariemme kehittämä ja rakentama.

Meidän mielestämme onnistunut pakohuonekokemus perustuu paitsi mahtaviin huoneisiin, myös ensiluokkaiseen asiakaspalveluun. Siksi jokaisella pelillämme on oma ohjaajansa, joka varmistaa juuri teidän ryhmänne viihtyvyyden. Ohjaaja käy ennen peliä kanssanne peliohjeet, vastaa esiin nouseviin kysymyksiin, keskittyy juuri teidän peliinne, selittää pelin jälkeen mieltä askarruttavat asiat ja nappaa halutessanne teistä kuvan muistoksi.

Ehkä juuri edellä mainituista syistä olemme TripAdvisorissa sijalla yksi Tampereen Hauskanpito ja pelit -osiossa ja olemme ansainneet Facebookissa 4,9 tähteä viidestä yli 180:llä arvostelulla. Pakohuoneessa pelaaminen Getawaylla on paitsi viihdyttävää, myös aivonystyröitä hivelevää yhdessä tekemistä, josta riittää puhuttavaa vielä pitkäksi aikaa.

Usein kysytyt kysymykset?

Mikä on haastepeli?

 • Haastepelissä tiiminne jaetaan kahteen joukkueeseen ja pääsette kisaamaan kahteen täysin samanlaiseen pakohuoneeseen paitsi aikaa, myös toisianne vastaan. Haastepelin voi pelata joko Manserock- tai Idmanin piilopirtti-pakopelihuoneissa. Haastepeli sopii seurueille, joiden pelaajamäärä on 4-12 henkilöä. Päihittääkö naisväki miehet? Kenellä kaveriporukasta leikkaa nopeimmin? Vai pääsekö nuoriso näyttämään vanhemmille, miten pulmia ratkaistaan?

Kuinka monta pelihuonetta Getaway Tampereen tiloista löytyy?

 • Tiloistamme löytyy kuusi pakohuonetta neljällä eri teemalla.
 • Satamakadun toimipisteessämme on yksi 1,5h mittainen pakohuone.

Kuinka monta pelaajaa peliin voi tulla?

 • Pakohuoneissamme tiimin koko voi olla 2–6 henkeä. Suositeltava ryhmäkoko pakohuoneeseen on 3–4 henkilöä – tällöin kaikki pääsevät kokemaan pelin parhaimmillaan.
 • Åkerlundinkadun pakopelikeskuksessamme mahtuu pelaamaan 6 ryhmää samaan aikaan, eli huoneista mahtuu pakenemaan samanaikaisesti jopa 36 pelaajaa. Tätäkin isommat ryhmäpelit onnistuvat vallan mainiosti – tällöin voimme peluuttaa pelinne vaikkapa kahdessa vuorossa.
 • Satamakadun toimipisteeseen mahtuu maksimissaan 6 pelaajaa kerrallaan.

KAUANKO PELIIN TÄYTYY VARATA AIKAA?

 • Åkerlundinkadun pakohuoneissamme tiimillänne on 60 minuuttia aikaa ratkaista kaikki pulmat ja selvittää huoneen tarina, mutta koko vierailuun kannattaa varata aikaa noin 1,5 tuntia. Paikalle tulee saapua tasan 15 minuuttia ennen peliajan alkua, jotta ehdimme käydä pelin säännöt ja ohjeet kanssanne läpi. Pelin jälkeen on kiva napata muutama valokuva muistoksi ja vastaamme mieltänne askarruttaviin kysymyksiin.
 • Satamakadun pakohuoneessamme peliaikaa on 90 minuuttia. Satamakadulle pelaamaan tullessa kannattaa vierailuun varatakin noin 2 tuntia.

MITEN PELI MAKSETAAN?

 • Maksu tapahtuu pelaamaan saapuessa.
 • Maksuvälineinä meillä käyvät Visa, Visa Electron ja Mastercard sekä Edenred, Smartum, Eazybreak ja ePassi.
 • Huom: emme vastaanota käteistä.

ONNISTUUKO LASKUTUS YRITYKSELLE?

 • Etukäteen sovittuna kyllä. Lasku voidaan toimittaa verkkolaskuna tai sähköpostitse. Laskutusta varten tarvitsemme yrityksen virallisen nimen, Y-tunnuksen, laskutusosoitteen ja mahdollisen viitteen. Laskutus tapahtuu pelin jälkeen toteutuneen pelaajamäärän mukaan.
 • Lisäämme laskulle 6€ laskutuslisän. 

ONKO HUONEISIIN IKÄRAJAA?

 • Alle 15-vuotiaat pelaajat voivat pelata kaikkia huoneitamme aikuisen seurassa, mutta suosittelemme lasten kanssa pelatessa pakohuoneeksi Idmanin piilopirttiä. Piilopirtti-pakohuone on ollut suosittu huone lasten kanssa pelatessa – historiallinen tunnelma ja jännittävä ympäristö tarjoavat mitä mahtavimman huonepakopelikokemuksen koko perheelle.
 • Manserock-huoneellamme on 15-vuoden suositusikäraja, sillä huone sisältää alatyylistä huumoria ja aikuisempaan väestöön vetoavaa rekvisiittaa. Toki nuoremmat pääsevät tarvittaessa huoneeseen mukaan aikuisen seurassa, vanhempien oman harkinnan mukaan.

SAAKO PELIIN TUODA ALKOHOLIA?

 • Alkoholijuomien vieminen itse huoneisiin on kiellettyä ja liian päihtyneitä pelaajia emme päästä huoneisiin. Ymmärrämme kuitenkin, että ystävien illanviettoon saattaa kuulua kalja jos toinenkin, joten sen aiheuttamaa iloista fiilistä emme katso pahalla.

Miten pelataan?

Saapukaa paikalle noin 15 minuuttia ennen peliajan alkua – isommat ryhmät mieluiten aikaisemminkin. Ennen peliä käymme peliohjeet läpi ja voitte käydä tarvittaessa vessassa. Olettehan ajoissa – myöhästymiset joudumme vähentämään peliajastanne, jotta seuraavat pelaajat pääsevät omaan peliinsä ajoissa.

Huoneisiin mennään ilman kenkiä. Kaikki henkilökohtaiset tavarat tulee jättää huoneen ulkopuolelle – tiloissamme on tätä varten järjestettyä, lukollista säilytystilaa. Huoneissa on kaikki mitä tulette tarvitsemaan pakenemiseen eikä huoneiden ratkominen edellytä yleistietoa.

Itse huonepakopelissä teillä on 60 minuuttia aikaa paeta huoneesta yhtenä ryhmänä erilaisia pulmia ja tehtäviä ratkoen. Pakenemiseen ei tarvita fyysistä voimaa tai ketteryyttä, vaan huoneen tehtävät mittaavat nokkeluutta ja tiimityötaitoja. Oma peliohjaajanne seuraa teitä videovalvonnan kautta ja antaa tarvittaessa vihjeitä etenemiseen.

Huonepakopelin päätteeksi peliohjaaja vastaa vielä mieltä askarruttaviin kysymyksiin ja voimme halutessanne napata teistä pari valokuvaa itsellenne muistoksi ja sosiaalisessa mediassa jaettavaksi. Kuulemme mielellämme teiltä myös palautetta kokemuksestanne, jotta voimme kehittää toimintaamme jatkuvasti!

Getaway Tampere room escape säännöt

Säännöt

 • Ethän kiipeile pakohuoneessa, kaikki löytyy käden ulottuvilta.
 • Voimankäyttö huoneessa on täysin kielletty.
 • Puhelin kannattaa jättää pakohuoneen ulkopuolelle – et tee huoneessa sillä mitään. Valokuvien ottaminen pakohuoneessa on kiellettyä.
 • On ensiarvoisen tärkeää, että tutkitte pakohuoneen huolella, jotta löydätte sieltä kaiken etenemiseen tarvittavan.
 • Kaikista tärkeintä on tiimin välinen kommunikointi. Puhukaa siis ääneen kaikki ajatuksenne: mitä olette löytäneet, mikä teidän mielestänne on ratkaisu, miten asioita voisi yhdistellä. Avain pakoon on tiimityö.
 • Yksi avain avaa aina yhden lukon, mutta työkaluja voidaan käyttää useampaankin kertaan.
 • Mikään huoneessa ei ole arvailun varassa, vaan kaikkeen löytyy aina logiikka.
 • Meidän pakohuoneissamme ei ole merkitystä sillä, missä asiat sijaitsevat alunperin. Saatte siis liikutella tavaroita vapaasti.