Pakohuoneemme

Viikinkinäyttely

Hämeenlinnassa on tehty mullistavia, viikinkeihin liittyviä kaivauslöydöksiä. Ystävänne ja tutkijakolleganne Matias Löytönen on ollut rakentamassa löydösten pohjalta Viikinkinäyttelyä.

Viime aikoina Matias on ollut jokseenkin sekava, mutta ajattelitte hänen olevan vain turhan uppoutunut työhönsä, kuten hyvät tutkijat usein ovat. Viime viikolla yövartijat kuitenkin löysivät Matiaksen tutkimushuoneestaan sekavassa tilassa ja toimittivat hänet asianmukaiseen hoitoon.

Eilen saitte postissa omituisen kirjeen Matiakselta. Kirje vaikutti vain mieleltään järkkyneen ihmisen raapustukselta, mutta jokin siinä teki teidät uteliaiksi. Mikä ihme Matiaksen tilan aiheutti? Pystyttekö auttamaan ystäväänne ja selvittämään, mitä Viikinkinäyttelyssä on meneillään?

Viikinkinäyttely-pakohuoneen voi pelata joko tavallisena yhden huoneen pelinä tai haastepelinä. Kurkkaa täältä, mitä haastepeli tarkoittaa.

Laadukkaat pakohuoneet Hämeenlinnassa. Neljä erilaista pakohuonetta.

VAIKEUSASTE:

4/5

PELAAJAMÄÄRÄ:

2-14

KENELLE:

Haasteista pitäville, kaveriporukoille, isommille ryhmille

VAIKEUSASTE: 4/5

PELAAJAMÄÄRÄ: 2-14

KENELLE: Haasteista pitäville, kaveriporukoille, isommille ryhmille

Noitaveljekset

Getawayn laadukkaat pakohuoneet Hämeenlinnassa. Uusin Noitaveljekset-pakohuone.

VAIKEUSASTE:

3/5

PELAAJAMÄÄRÄ:

2-6

KENELLE:

Jännityksestä pitäville, lukottomien elämysten ystäville

VAIKEUSASTE: 3/5

PELAAJAMÄÄRÄ: 2-6

KENELLE: Jännityksestä pitäville, lukottomien elämysten ystäville

HUOM! Noitaveljekset on jännittävä ja pelottavahkoja elementtejä hyödyntävä pakohuone. Tästä syystä pelin suositusikäraja on K-12.

Kevättalvella 1665 Hämeen linnan vankityrmään on tuotu pahamaineiset veljekset Esko ja Urbanus. Molemmat on tuomittu kuolemaan noituuden harjoittamisesta. 

Olette ikänne eläneet veljesten naapureina ja veljekset ovat pelastaneet teidät pulasta kerran jos toisenkin. Koette velvollisuudeksenne auttaa ja vaatia Eskon ja Urbanuksen vapauttamista.

Rynnistätte linnalle ja vaaditte veljesten välitöntä vapauttamista. Vaatimuksenne kuitenkin sivuutetaan tylysti, ja teidät heitetään vankityrmään noitaveljesten kätyreinä. Pystyttekö vangittuina selvittämään asioiden todellisen laidan ja auttamaan Eskoa ja Urbanusta?

Ritarin kohtalo

Eletään 1500-luvun loppua ja ritariaate on jo pikkuhiljaa hiipumassa. Hämeen Linnassa on kuitenkin käynnissä suuret turnajaiset, joihin on saapunut ritareita ympäri Suomea taistelemaan ja puolustamaan oman Linnansa kunniaa.

Paikallinen ritari Eetwartti Tavastboer on kuitenkin kieltäytynyt jatkamasta turnajaisissa, sillä kokee ettei ritariudella ole tulevaisuutta. Linnan käskynhaltija on huolissaan Hämeen Linnan turnajaismenestyksestä ja maineesta ja onkin palkannut teidät, tunnetut tietäjät, ennustamaan Eetwartille ritarien tulevaisuudesta.

Käskynhaltija on maksanut teille avokätisen etumaksun varmistaakseen suotuisan ennustuksen, jotta Eetwartti saataisiin takaisin taistelukentille. Ammattiylpeytenne vuoksi päätätte kuitenkin vierailla Eetwartin kammarissa tutkimassa asiaa tarkemmin ja selvittää pystyisittekö auttamaan Eetwarttia. Saatteko selville, mikä on Ritarien kohtalo?

Getawayn laadukkaat pakohuoneet Hämeenlinnassa. Neljä erilaista pakohuonetta.

VAIKEUSASTE:

2/5

PELAAJAMÄÄRÄ:

2-5

KENELLE:

Huumorin ystäville, perheille, aloittelijoille, jääkiekon ystäville

VAIKEUSASTE: 2/5

PELAAJAMÄÄRÄ: 2-5

KENELLE: Huumorin ystäville, perheille, aloittelijoille, jääkiekon ystäville

Jäätynyt metsä

Lasten pakohuone Jäätynyt metsä Hämeenlinnassa.

VAIKEUSASTE:

1/5

PELAAJAMÄÄRÄ:

2-6

KENELLE:

Alakouluikäisille lapsille, ensi kertaa pelaaville lapsiperheille

VAIKEUSASTE: 1/5

PELAAJAMÄÄRÄ: 2-6

KENELLE: Alakouluikäisille lapsille, ensi kertaa pelaaville lapsiperheille

LASTEN PAKOHUONE. Pakopeli lapsille ja ensikertaa pelaaville lapsiperheille!

Ikuisen Kesän laaksossa on jokin pahasti pielessä – koko laakso on vaipunut jäisen loitsun valtaan eikä aurinkokaan nouse taivaalle ollenkaan. Laakson asukas, vanha velho, on kadonnut ja kaikki metsän eläimet ovat jäätyneet paikoilleen. Tarvitaan apua ja nopeasti!

Pystyttekö te ottamaan selvää, mitä laaksossa on tapahtunut, pelastamaan kaikki jäätyneet eläimet ja palauttamaan auringon taivaalle?

Haluaisitko järjestää lasten synttärit pakohuoneessa? Lisäinfoa synttäripaketistamme löydät täältä.

Varauskalenteri