HUONEET


Koe Tampereen parhaat pakohuoneet

Åkerlundinkadun toimipiste


IDMANIN PIILOPIRTTI

Hämeenkyrön metsistä on löytynyt salaperäinen mökki, jossa Suomen Yhdyspankin Tampereen konttorin entisen johtajan Nils Idmanin huhutaan viettäneen paljon aikaa vankilasta vapauduttuaan. Idman tuli tunnetuksi Pohjoismaiden rikoshistorian suurimmasta petoksesta: konttorijohtaja kavalsi vuosien 1902-1912 aikana summan, joka vastasi peräti kymmenesosaa silloisen Suomen suurruhtinaskunnan budjetista – suoraan nykyrahaksi muutettuna kymmeniä miljoonia euroja. Lienee sanomattakin selvää, että tapaus vavisutti koko Suomea ja varsinkin Tamperetta, ja huhu kertoo, että suuria summia olisi edelleenkin kadoksissa.

Nyt sinä ja tiimisi olette saaneet ainutkertaisen mahdollisuuden päästä tutkimaan Idmanin piilopirtiksikin kutsuttua mökkiä Hämeenkyrön metsiin vielä viimeisen kerran. Mitä ihmettä ihmettä Idman puuhasi vankilasta vapauduttuaan? Mitä kadonneille rahoille oikein tapahtui? Sukella sisään tunnelmalliseen Idmanin piilopirttiin ja unohdu salaperäiseen petostarinaan – pystyttekö te selvittämään suomalaisia vuosikymmeniä askarruttaneen arvoituksen, ennen kuin mökki tuhotaan?

Idmanin piilopirtin voit pelata joko tavallisena tai haastepelinä.

Getaway Tampere room escape - Idmanin Piilopirtti

Vaikeusaste

Oletko valmis haasteeseen?
Varaa peli

Manserock

Getaway Tampere room escape - Manserock

Vaikeusaste

Oletko valmis haasteeseen?
Varaa peli

Raipe on nousevan tamperelaisen rock-kokoonpanon Dööti Poissin solisti ja ihailua niittävä supertähti, joka tunnetaan rokkikukoille tyypillisestä elämäntyylistään: fanit pyörtyvät ympärillä ja naiset ja väkevät maistuu. Viime aikoina Raipe on kuitenkin alkanut käyttäytyä oudosti. Ennen bändille niin omistautunut, eläväinen ja railakas kultakurkku on tehnyt parit oharit treenien aikaan, ollut poissaoleva ja sanoituksetkin ovat olleet hieman omituisia. Naiset ja iloliemi eivät ole maistuneet rocktähdelle ominaiseen tapaan.

Viime lauantaina bändi heitti huikaisevan keikan kotiyleisölleen. Keikan jälkeen Raipe ei kuitenkaan saapunut bändin perinteisiin jatkobileisiin vaan katosi teille tietämättömille. Miestä ei ole näkynyt sen koommin ja bändin pojat ovat huolissaan. Sinun ja tiimisi tehtävänä on astua sisään Dööti Poissin rokkikukkomaailmaa henkivään treenikämppään. Pystyttekö te auttamaan yhtyeen poikia selvittämään, mitä Raipelle on oikein tapahtunut, sillä show must go on?

Huom! Pakohuone sisältää hurttia rock-henkistä huumoria, joten sitä ei suositella alle 15-vuotiaille.

Manserockin voit pelata joko tavallisena tai haastepelinä.


Salakapakka

Tamperelaisille äärettömän rakas kulttuuriperintö on vaarassa, sillä turkulaiset ovat tehneet hävyttömän vetoomuksen sen alkuperään liittyen. Tampereen kaupungin valtuusto on tunnin kuluttua aloittamassa hätäkokousta aiheesta, mutta päätöksiä ollaan tekemässä väärin perustein, sillä valtuustolle ei ole toimitettu kaikkia asiaan liittyviä asiakirjoja. Tärkein dokumentti on teillä tietämättömillä!

Pormestari muistelee nähneensä puuttuvan dokumentin viimeksi Salakapakassa – paikassa, jossa kaupungin päättäjät ja isot vaikuttajat ovat vuosien varrella tehneet päätöksiä suojassa valtaväestön katseilta, hieman arveluttavinkin keinoin. Asian ollessa liian arkaluontoinen poliisin käsiin, pormestari on värvännyt teidät, yliopiston nohevimmat opiskelijat, tutkimaan salaperäistä Salakapakkaa ja etsimään kadonnutta dokumenttia. Ehdittekö ratkomaan Salakapakan arvoitukset,  toimittamaan ratkaisevan asiakirjan ajoissa pormestarille ja pelastamaan kulttuuriperinnön?

Huom! Salakapakka on Getawayn haastavin pakohuone, joten suosittelemme, että olette pelanneet ainakin yhden huonepakopelin ennen tätä pakohuonetta. 

Getaway Tampere room escape - Salakapakka

Vaikeusaste

Oletko valmis haasteeseen?
Varaa peli

Näsinneula

Getaway Tampere room escape - Näsinneula

Vaikeusaste

Oletko valmis haasteeseen?
Varaa peli

Ensimmäisenä Suomessa: Näsinneula-huoneemme on suunniteltu ja toteutettu yhdessä Tampereen mensalaisten kanssa!

Aamu on valjennut Särkänniemen huvipuistossa ja työntekijät ovat saapuneet käynnistelemään laitteita ja laittamaan paikkoja kuntoon uutta aurinkoista huvittelupäivää varten. Katastrofin ainekset ovat kuitenkin kasassa, sillä työntekijät ovat alkaneet kiihtyvällä tahdilla raportoimaan laitteista, jotka eivät suostu käynnistymään.  Suurinosa huvipuiston laitteista vaikuttaa olevan epäkunnossa, vaikka ne vielä eilen illalla toimivat kaikki!

Huvipuiston huoltomiehen pitäisi osata kertoa mistä vika johtuu, mutta häntä ei ole löytynyt koko aamuna mistään. Heppu vaikuttaa kadonneen kuin tuhka tuuleen. Aamuvuoroon saapunut Nakki-kojun Pirkko osaa vinkata vain, että huoltomies on viimeaikoina nähty usein Tampereen sydämeksikin tituleeratun Näsinneulan ja erityisesti sen hissin lähettyvillä. Eilen illalla viimeksi huoltomiehen nähtiin harppovan hissiin. Löytyisiköhän sieltä johtolankoja..?

Pystyttekö te selvittämään, mitä huoltomiehelle on tapahtunut ja samaan laitteet toimintakuntoon, ennen kuin ensimmäiset asiakkaat saapuvat?

Satamakadun toimipiste


Teatterin tähti

HUOM: Pelin kesto 90 minuuttia. Pakohuone sijaitsee omassa toimipisteessään Satamakadulla. 

Olette lämpimästi tervetulleita nauttimaan teatterielämyksestä, jollaista Tampereella ei ole ennen nähty! Finlaysonin perijätär –näytelmän pääosassa loistaa maailmalla mainetta niittänyt, Tampereen oma tähtinäyttelijätär, Lydia Zetterdahl. Näytelmän toisena tähtenä kimaltelee Zetterdahlin kaulalla nähtävä Teollisuusneuvos Stenforsin näytelmälle lainaama vihreä smaragdikääty, jota suuri yleisö ei ole päässyt näkemään koskaan aiemmin. 

Tervetuloa teatteriesitykseen, joka on yllätyksiä täynnä! 

“Vuoden paras esitys!”  – Aamulehti
“Otroligt upplevelse!” – Tammerfors Aftonblad
“Tässä näytelmässä riittää puitavaa vielä pitkään esityksen jälkeen – positiivisessa mielessä!” – Tamperelainen

Vaikeusaste

Oletko valmis haasteeseen?
Varaa peli

Varauskalenteri